Kako trenirati za vrijeme pandemije?

Oct 22, 2021

Pandemija koronavirusa (COVID-19) može otežati održavanje tjelesno aktivnog načina života.

Na temelju onoga što znamo o tome kako se virus širi među ljudima, preporučuje se izbjegavanje javnih okupljanja i držanje društvene udaljenosti od 2 ili više metara. To je, zajedno sa savjetima koji se odnose na ličnu njegu (pranje ruku, nediranje lica), stvorilo zabrinutost zbog vježbanja u fitnes centrima.

S rapidnim širenjem zaraze koronavirusom (COVID-19) pred mnoge se postavilo pitanje:

Kako uopšte trenirati za vrijeme pandemije?

Znamo koliko je tjelesna aktivnost važna za sveukupno zdravlje i tjelesnu kondiciju svake osobe i koliko je bitno da zadržimo kontinuitet vježbanja.

Dobrobit i zdravlje naših klijenata najveći nam je prioritet. Uz trenutno aktivne mjere i preporuke Kriznog štaba FMZ u cilju prevencije širenja zaraze Covid-19 virusom, oblikovali smo i pripremili dodatne mjere sigurnosti kako bismo našim zaposlenicima i našim korisnicima osigurali još veći nivo sigurnosti, higijene, funkcionalnosti i kvalitetnih uvjeta tokom boravka u našem studiju.

Dodatne mjere sigurnosti:

  • svaki termin u SLIM POINT studiju potrebno je unaprijed rezervisati,
  • u jednom terminu u studiju su maksimalno dva klijenta,
  • prilikom ulaska, ne zaboravite zaštititi ruke sa ZOONO® Hand Sanitiser koja će trajati u toku Vašeg boravka u studiju i naredna 24h,
  • sve dodirne tačke kao i cjelokupni prostor studija je zaštićen sa ZOONO® antimikrobnom zaštitom sa produženim djelovanjem do 30 dana,
  • uređaji za pročišćivanje zraka s ventilacijom osiguravaju protok zraka.

Vježbajte bezbrižno u Centru za mršavljenje SLIM POINT!