Noge su vam teške, otečene i umorne? – Rješenje je jednostavno!

Nov 19, 2021

Dugotrajno sjedenje na poslu uz stres i ubrzani životni ritam ostavlja nam nedovoljno vremena da se posvetimo svom tijelu, ishrani i izgledu. Protok limfe i prirodna limfna drenaža mogu se usporiti zbog zgrušnjavanja limfe u limfnim čvorovima. 

Ukoliko osjetite da su vam noge teške, otečene i umorne, pravo rješenje je tretman limfne drenaže u SlimPoint studiju u Sarajevu. 

Tretman mašinske limfne drenaže-presoterapije je vrlo jednostavan, brz i siguran medicinsko-kozmetički metod koji se radi na čistoj koži uz pomoć aparata u obliku nogavica. Svaka nogavica se sastoji iz više neovisnih zračnih komora koje se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima.

Uz pomoć presoterapije, nakupljena limfa u nogama se metodom upuhivanja zraka potiskuje, te se na taj način potiče funkcija limfnog sistema organizma, uz izbacivanje štetnih tvari i viška tekućine iz organizma. 

Rezultati tretmana presoterapije su osjećaj opuštenosti, prestanak natečenosti i eventualne boli, poboljšanje cirkulacije. 

Dugoročna prednost presoterapije je smanjenje mogućnosti nastanka upale vena i poboljšanje cirkulacije, smanjena mogućnost nastanka novih masnih naslaga (celulita), učvršćivanje i zatezanje kože, te izbacivanje toksičnih tvari iz organizma. 

Preporuka je da se presoterapija radi jednom do tri puta sedmično, a ovisno o problemu koji se tretira, a tretmani traju od 25 ili 50 minuta. U studiju Slim Point u Sarajevu moguća je i mašinska i manuelna limfna drenaža. 

Tvoje termine možete zakazati putem telefona 061 408 777.