Saznajte zašto je Slim Point u Sarajevu revolucija u mršavljenju

Sep 21, 2021

Studio SLIM POINT Sarajevo novost je na domaćem tržištu kada je u pitanju fitness. Ovaj studio, najmodernije infrared i vakuum  tehnologije,  garantuje rezultate redukcije tjelesne težine bezbolno i u kratkom roku, a preporučuje se svima onima koji brinu o svom izgledu i tijelu, te sportistima. Dakle, prednost Infrared i vakum tehnologije se ogleda u tome da se uz minimalne napore i minimalno utrošeno vrijeme, dobijaju maksimalni rezultati.

„Sa iskustvom rada kao fizioterapeut i kondicioni trener više od 14 godina, odgovorno tvrdim da vježbači rekreativci odustaju od treninga nakon 2-3 mjeseca. Razlozi su na prvom mjestu preambiciozno postavljeni ciljevi za gubitak kilograma, jer svi žele smršati oko 5kg sedmično, odustajanje radi velikog ulaganja u naporne treninge, sporo vidljivih rezultata i na kraju povreda kao rezultat odustajanja. Sa ovom tehnologijom, ovakvih problema nema i maksimalni rezultati postižu se uz minimalan trud i malo potrošenog vremena“ – smatra fizioterapeut i kondicioni trener Adnan Šišić koji je menadžer Slim Point studija.

Jedinstveni Slim Point studio nudi usluge poput Body Roller terapije, vježbanje na Slim Point Bike-u i traci za trčanje, a tu je i Vacu Cabin sa tehnologijom infracrvenog zračenja, mašinska te manuelna limfna drenaža kao i razne druge vrste masaža.

Slim Point Body Roller je inovativna sprava sa infrared tehnologijom koja ima posebna učinkovita dejstva u gubitku suvišnih masnih naslaga i poboljšanju cirkulacije. Slim Point Body Roller idealan je kao uvod za vježbanje jer priprema mišićnu ovojnicu za najveća opterećenja i idealan pokret.

Aqua Slim Point Bike i traka za trčanje je patentirana vodena kabina, dizajnirana za pružanje hidroterapijskog tretmana i treninga. Vožnja bicikla, hodanje ili trčanje na traci pod vodom razbija monotoniju u vježbanju, a benefiti su mnogobrojni; sigurno i bezbolno vježbanje, hidromasažni efekat, veća izdržljivost, brže zacjeljivanje i regeneracija ozlijeđenog tkiva.

Slim point traka za trčanje radi na principu poput tradicionalne trake, samo što je karakteriše kapsula koja ima vakuum tehnologiju – to je sistem usisavanja zraka, gdje se pritom stvara nizak atmosferski pritisak. Zbog toga postoji minimalano opterećenje na zglobove i stvara se dodatno opterećenje na mišiće.

„Gubitak  kalorija u 30 minuta hoda na SLIM POINT traci za trčanje uz minimalno opterećenje je 600 – 1000 kalorija, dok na običnoj traci hod pri opterećenju od 5 km/h, osoba teška otprilike 75 kg za 1 sat vježbanja sagori 340 kalorija“ – pojašnjava fizioterapeut i kondicioni trener Adnan Šišić.

Na sličnom principu radi i Slim Point Infra Bike i vježbanje se izvodi u ležećem položaju. Pogodno je za rekreativce sa prekomjernom tjelesnom težinom i važno je naglasiti da kod vježbanja na ovoj spravi nema opterećenja na donji dio leđa i na zglobovima donjih ekstremiteta. Pogodno je i za sportiste kod povreda  i postoperativnog oporavka.

„Za 30 minuta korištenja Infra Bike-a, možete izgubiti 500 – 800 kalorija“ – dodaje fizioterapeut i kondicioni trener Adnan Šišić koji je menadžer Slim Point studija.

Osim toga, Slim Point studio nudi i limfnu drenažu i manuelnu masažu koje su neizostavne u procesu oporavka nakon teških treninga i opterećenja na poslu, izbacivanja viška vode i toksina iz organizma, ali i za redukciju celulita itd.

„Ove sprave su namijenjene onima koje koji žele reducirati tjelesnu težinu, što će rezultirati pozitivnim efektima na cjelokupno zdravlje, onima kojima je potrebna postoperativna ili preoperativna rehabilitacija i onima kojima treba oporavak nakon teških treninga i povreda. Iz ovoga vidimo da sprave koriste kako rekreativci tako i profesionalci“ – zaključio je Adnan Šišić, menadžer Slim Point studija.

Svi tretmani u Slim Point studiju potpuno su bezbolni i donose 90% veći učinak pri gubitku kalorija od standardnog vježbanja. Važno je naglasiti i da cjelokupan proces u Slim Point studiju, od prijema do supervizije treninga, radi stručni tim sastavljen od medicinskih radnika, fizioterapeuta i profesora sporta i tjelesnog odgoja kao i da se u studiju poštuju sve higijenske i COVID-19 mjere kako bi se osigurala sigurnost svih korisnika. 

Slim Point studio u Sarajevu možete pronaći na adresi Paromlinska 53c ili termin zakazati putem telefona +387 61 408 777