Želite brzo i lako smršati? 12 savjeta koji će vam pomoći u tome

Sep 21, 2021

Borba sa kilogramima nikada nije lagana. Gubitak kilaže varira od osobe do osobe i zavisi kako od metabolizma tako i od uloženog truda. Uz pomoć ovih savjeta saznajte kako da na siguran i zdrav način izgubite kilograme, a da se ti kilogrami ne vrate u skorije vrijeme.

1. Nemojte preskakati doručak

U želji da izgube kilograme, ljudi često prave grešku i preskoče doručak. Međutim, preskakanje doručka neće pomoći pri gubitku kilograma, jer se tako propuštaju bitne hranjive stvari za organizam. Veća je mogućnost da ćete preskakanjem doručka više grickati tokom cijelog dana zbog osjećaja gladi.

Ideje za zdrav doručak: proteinski palačinci ili smuti.

2. Jedite minimalno tri puta dnevno

Redovnim obrocima organizam brže sagorijeva kalorije, a uz redovito vježbanje rezultati će biti brže vidljivi.

3. Obogatite obroke i užinu voćem i povrćem

Voće i povrće su niskokalorične namirnice bogate vlaknima, te sadrže dosta vitamina i minerala potrebnih za normalno funkcionisanje organizma.

4. Budite aktivniji

Trening i pojačana aktivnost su ključni za gubitak težine i sagorijevanje viška kalorija, kao i za održavanje postojeće linije. Pokušajte pronaći sportsku aktivnost koja odgovara vašoj svakodnevnoj rutini i u kojoj ćete uživati. U centru za mršanje Slim Point Sarajevo personalni trener će vam pomoći pri kreiranju plana vježbi za brži gubitak kilograma.

5. Pijte puno vode

Pijte minimalno 2 litra vode dnevno.

6. Jedite hranu bogatu vlaknima

Hrana koja sadrži puno vlakana može vam pomoći da se osjećate sito, što je savršeno za mršavljenje. Vlakna se nalaze samo u hrani iz biljaka, poput voća i povrća, zobi, integralnog kruha, smeđe riže i tjestenine, te graha, graška i leće. Personalni trener i nutricionista u Slim Point Sarajevo klijentima kreira poseban plan ishrane u skladu sa ličnim potrebama i ciljevima.

7. Pročitajte deklaraciju

Uvijek dobro pogledajte sastav hrane na deklaraciji. Razumijevanje sastava i kalorija uveliko može pomoći pri odabiru zdravijih opcija hrane.

8. Koristite manji tanjir

Korištenje manjih tanjira može  pomoći da jedete manje porcije, te ćete se postupno naviknuti na to, a da pritom ne ogladnite. Želucu je potrebno oko 20 minuta da kaže mozgu da je pun, pa jedite polako i prestanite jesti prije nego što se osjećate siti.

9. Ne zabranjujte sebi hranu

Nemojte sebi praviti pritisak oko hrane i praviti zabrane. Zabranom hrane ili određenih namirnica samo ćete još više žudjeti za njima. Nema razloga da ne uživate u povremenim poslasticama sve dok ostanete u granicama dnevnog unosa kalorija.

10. Nemojte kupovati nezdravu hranu

Kako biste izbjegli dodatna iskušenja da prekršite svoj dnevni unos kalorija i plan ishrane, nemojte kupovati nezdrave namirnice. Pokušajte se riješiti svih namirnica koje nisu u sklopu plana ishrane. Ako imate potrebu da nešto grickate, fokusirajte se na zdrave grickalice poput voća, kokica i zdravih kolača.

11. Planirajte obroke

Napravite sedmični plan obroka (doručak, ručak, večera i užina). Na ovaj način moći ćete planirati i kupovinu namirnica, kako bi se pridržavali dozvoljenog broja za unos kalorija.

12. Probajte inovativna fitnes sredstva

Ako ne volite grupne treninge ili želite sami rasporediti svoje vrijeme za kardio trening, a želite zakoračiti u novu eru tjelovježbe, odnedavno to možete uraditi i kod nas u Sarajevu u Slim POINT studiju!

U profesionalnom okruženju, možete odabrati odgovarajući aparat koji se osim kardio treninga koristi i za rehabilitaciju. Slim Point koristi inovativna sredstva fitnesa koja kombinuju vakum tehnologiju sa infra tehnologijom, te se preporučuju ženama, muškarcima, mladima, starima i svima koji vole udobnost i efikasnost u sklopu jednog treninga.

Slim Point studio, sa spravama najmodernije infrared i vakum tehnologije, garantuje rezultate u kratkom roku, a preporučuje se svima onima koji brinu o svom izgledu i dobrobiti organizma, naročito ljudima sa viškom kilograma, te sportistima. Do rezultata se dolazi na najbrži mogući način i oni su vidljivi odmah po završetku prvog tretmana. Infrared i vakum tehnologija pomoći će da vlastite ciljeve ostvarite brže i lakše! Tretmani su potpuno bezbolni.

Smršajte brzo i lako uz Studio SLIM POINT Sarajevona adresi Paromlinska 53C Sarajevo.  Više informacija možete pronaći na web (slimpoint.ba) i facebook stranici, kao i pozvati na telefon: +387 61 408 777 .