AQUA
BIKE

POINT

Wet-Fit AquaRehab je patentirani AquaCabin koji se koristi u sportskoj medicini, fitnesu, za sticanje kondicije i aqua aerobic. Dizajniran za pružanje hidroterapijskog tretmana, ovaj funkcionalni dizajn ima sve karakteristike potrebne za efikasan trening, terapiju i rehabilitaciju u vodi.

Slim_point_column_Bg
Slim_Point_Traka_za_trcanje

Benefiti Aqua Slim Point Bike

Bezbolno vježbanje

Dokazano je da podvodne vježbe smanjuju pritisak na zglobove i preporučuju se osobama koje imaju problema sa zglobovima i mišićima. Prirodni hidrostatički pritisak vode pomaže u procesu ozdravljenja onima koji imaju hronične bolove. To je jednostavan način za poboljšanje snage i fleksibilnosti.

Sigurno vježbanje

Visok nivo higijene koja se osigurava posebnom vodenom filtracijom na bazi pijeska, te svakodnevno testiranje PH vrijednosti vode i dizinfekcija prostora i vode, osigurava sigurno vježbanje. Radi se o fizičkoj aktivnosti koja spaja prednosti klasične vožnje biciklom s pozitivnim djelovanjem vode.

Hidromasažni efekat

Sve vježbe se rade u vodenom okruženju uz podršku hidromasažnih mlazova. Zona za trening ima na raspolaganju dva sistema. Masaža za cijelo tijelo koja stimulira nervni sistem i mlaznice koje pružaju dodatni otpor potreban za poboljšanje efikasnosti treninga.

Veća izdržljivost

Uz podvodnu vježbu i otpor vode, poboljšava se proces stvaranja kondicije i jačanje mišične muskulature.

Brže zacjeljivanje i jačanje ozlijeđenog tkiva

Kombinacija opuštajuće vode i vježbanja može ubrzati proces zarastanja ozlijeđenog tkiva i poboljšati tjelesnu pokretljivost. Pomaže u poboljšanju snage i smanjuje rizik nastanka oboljenja kao što je osteoporoza.

Regulacija krvnog pritiska

Nedavno istraživanje potvrdilo je da su, za snižavanje krvnog pritiska, vježbe u vodi djelotvornije nego vježbe koje se održavaju u drugom okruženju. Nakon 25 minuta upotrebe, dolazi do potrebe za izbacivanjem viška tečnosti iz organizma.

Section_divider

Aqua Slim Point bike

Wet-Fit AquaRehab je patentirani AquaCabin koji se koristi u sportskoj medicini, fitnesu, za sticanje kondicije i aqua aerobic. Dizajniran za pružanje hidroterapijskog tretmana, ovaj funkcionalni dizajn ima sve karakteristike potrebne za efikasan trening, terapiju i rehabilitaciju u vodi. Sadrži dvije zone i to trening i relax zonu.

U trening zoni imamo 6 snažnih vodenih masažera i air turbo, dok u relax zoni imamo 12 vodenih masažera, što pruža osjećaj jacuzzija. Voda se grije na temperaturi između 20 i 40 stepeni. UV lampe i chroma terapija, kao terapija bojama, osigurava Vam ugodan boravak u aquabike-u.

Vaš boravak u našem salonu, u tretmanu Aquabike, učinit će posebno ugodnim vaš personalni izbor tv preglednika ili muzike koja se osigurava isključivo u Vašoj aquabike kabini. Vježbom do 25 minuta ostvaruje se gubitak od 400-700 kcal.

Kontakt

Niste pronašli sve odgovore koje ste tražili na našim stranicama? Ukoliko imate bilo kakav upit, komentar ili sugestiju molimo Vas da nas kontaktirate. Mi ćemo se potruditi da Vam odgovorimo što je prije moguće.

Adresa:

Paromlinska 53c

Telefon:

+387 61 408 777

© Copyright 2021 Slim Point. All Rights Reserved.
Designed and developed by Purple Key.

Section_divider